Tiden har inte räckt till att blogga sista tiden tyvärr.
I kväll testade jag en ny rätt, lite thai inspirerad. I mitt tycke supergott, men resten av familjen var inte lika nöjda.. Nästa gång ska jag testa med kyckling istället.
Jag använde:
Blomkål
Broccoli
Lök
Morötter
Bambuskott
Paprika
Squash
Kokosmjölk
Fisksås och sesamolja
Röd currypasta
Fiskbuljong och sakt
Råa stora räkor
Maizenaredning
Fräs grönsakerna lätt tillsammans med currypastan, häll på kokosmjölk och smaksätt med såserna och buljong. Red av med maizena så att man får en lagom konsistens. Lägg i räkorna till sist och låt puttra ca 12-15 min så att räkorna blir klara. Smaka av och servera!
Glömde fota resultatet men mina fina mice en place kom med!
Testade en ny blandning till killarna i förra veckan. De var inte helförtjusta i den men den gick ner iallafall. Kanske era små gillar den?
Blomkål
Morot
Fryst majs
Kycklingfile
Lagerblad
Persilja
Ris
Kokte kyckling med lagerblad och morot ca 15 min, sen i med majs och blomkål ca 10 min till. Kok riset under tiden. Ta bort lb och mixa allt samman och krydda med persilja. Späd som vanligt med buljongen från kycklingen. I med lite rapsolja och det är klart!
Detta recept lärde jag mig på öppna förskolan här i byn. Gott som kvällssnacks eller till soppan!
Jätteenkelt att göra, det gillar jag!
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
2 dl majs ströbröd (finns bland glutenfria prod i affären)
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
Flingsalt
Blanda allt torrt och häll på det kokande vattnet och oljan. Bred ut med slickepott på ett bakplåts papper och strö över saltet. Grädda en timme på 150 grader.