När middagen ska gå snabbt att göra så är denna perfekt. Mycket smak och tar max 15 min att göra!
1pkt bacon
Lök
Vitlök
Paprika i valfri färg
Broccoli
Creme fraiche tomat&basilika
Matlagningsgrädde
Peppar
Fräs bacon, tillsätt lök och vitlök efter en stund. Lägg i hackad paprika och fräs med i några minuter. Häll över creme fraichen och grädden. Låt puttra några minuter och lägg i broccolin när det är några minuter kvar. Krydda ev med lite salt och peppar. Serveras till pasta.
Skorpor och jul hör ihop, eller hur? Jag gjorde dessa med choklad och nötter, blev goda men ganska hårda så nästa gång ska jag inte ha de inne för torkning lika länge.
2 ägg
1,25 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver
lite salt
1 dl kakao
En näve valfria nötter, ag hade hasselnötter och mandel.
Vispa ägg och socker pösigt och häll i resterande ingridienser. Nötterna till sist.
Häll ut och forma med mjälade händer till två "korvar" och lägg på plåten. Gädda i ca 17 minuter på 200 grader.
När du tagit ut dem så låt svalna ca 5 min, skär sedan sneda bitar och sätt tillbaka i ugnens eftervärme. Känn efter lite då och då, tänk på att de torkar mer sedan när de kommer ut ur ugnen.
Jag har testat lite olika sorters gröt till killarna. Eftersom de behöver lite extra järn än det som finns i helt hemmagjord så blandar jag ca 3/4 egen gröt med 1/4 köpegröt och till detta serverar jag mixade aprikoser då dessa innehåller mycket järn. Köper torkade, kokar och mixar. Enkelt och billigt!
Grötpulvret gör man också snabbt, ner med grejerna i mixern och kör ett tag. Idag. gjorde jag en stor sats med havre-råg grötpulver. Använde vanliga havregryn och rågflingor. Det var uppskattat av de små!
En vanlig rätt hos oss är fylld fläskfilé i olika former. Man kan använda det mesta och det är en enkel rätt som sköter sig själv i ugnen.
Helgens filé blev denna:
Fläskfile
timjan
soltorkade tomater
bacon
färsk skivad vitlök
Putsa filen och skär ett långt snitt i den. Salta och peppra, lägg i soltorkade tomater, vitlök och färsk timjan (som jag snott hos mamma och pappa). Lägg den i en form och vira bacon runt den, hela vägen.
In i ugn ca 220 grader ca 40 min. Känn efter hur den är, den ska vara fast i köttet men inte hård.